FlowerForm
EAB SOFTWARE

FlowerForm Helpdesknummer gewijzigd: 
Vanaf 20-12-2022 is de helpdesk van FlowerForm te bereiken op 071 7370013


06-07-2023: Floriday-Connect aanzienlijk vereenvoudigd!
Vanaf versie 2023.7 zal het maken van een Floriday-Connect brief aanzienlijk sneller en eenvoudiger gaan. Klik na het maken van de brief zoals u vroeger gewend was op "afdrukken", en de Floriday connect-brief zal vrijwel volautomatisch gegenereerd worden. Het is hierbij wel van groot belang dat u de voorbereidingen zorgvuldig uitvoert. Lees de documentatie en/of bekijk de instructie filmpjes die binnenkort hier op de site te vinden zijn. 

01-03-2023: Nieuwe betaal-procedure: verleng uw licentie eenvoudig met iDEAL
Het systeem waarmee gefactureerd wordt is gewijzigd, wat misschien vragen oproept.
U ontvangt namelijk eerst een mail met een betaal-link op het moment dat de licentie gaat aflopen, waarna u ná betaling een factuur van ons krijgt toegestuurd. De betaling kan met verschillende betaalwijzen voldaan worden, waaronder iDEAL of bankcontact.
Dit voorkomt fouten in rekeningnummer, kenmerk en bedrag, en maakt het betalen eenvoudiger.
Mocht u echter liever éérst een factuur ontvangen, laat ons dat dan weten, dan passen we voor u de procedure aan.

23-12-2022 : Nieuwsbrief Floriday-Connect 

22-12-2022 : NIEUWE VERSIE BESCHIKBAAR MET "FLORIDAY-CONNECT" Functie

U heeft onlangs een schrijven van ForaHolland ontvangen waarin de voordelen van de "Floriday-Connect" worden toegelicht. De oude Connect-EAB zal op termijn verdwijnen, maar zal vóór die tijd al belast worden met een heffing. Voor de nieuwe methode ("Directe levering via Floriday", of kortweg "Floriday-Connect") zal géén heffing gelden. FlowerForm is nu klaar voor het maken van deze brieven (vanaf versie 2022.12.2 zie Downloads ).
Zie voor instructies de 3e video van de Instructie-video's.

Mocht u nog  vragen hebben over deze nieuwe functionaliteit, neem dan contact op met de helpdesk. 


Nieuwe update opgeleverd : 17 november 2022

Er is weer een nieuwe versie van FlowerForm beschikbaar: versie 2022.11.2 uitgeleverd op 17 november 2022.
Deze versie is vereist om na 16 november nog briefnummers op te kunnen halen!
Voornaamste aanpassingen betreffen de koppeling met de beeldbank en Floriday: deze zijn beide bijgewerkt waardoor ook ná 19 oktober de beeldbank-koppeling als ook de 1 Floriday-koppeling blijven werken. Lees hieronder meer details over deze upgrade.

Briefnummers ophalen 
Vanaf 16 november heeft u de laatste versie van FlowerForm nodig om briefnummer op te kunnen halen.
FlowerForm versies ouder dan 2022.11.2 (vóór 17-11-2022),  kunnen geen nieuwe briefnummers ophalen. Zorg dat u de laatste versie gebruikt!

Koppeling met beeldbank
RFH zal vanaf 19 oktober alleen beveiligde verbindingen met de beeldbank toestaan (https). Hiervoor heeft u de laatste versie van FlowerForm nodig. FlowerForm versies ouder dan 2201.9.3 (vóór 21-09-2022), zullen vanaf 17 november niet meer met de beeldbank kunnen communiceren en ook geen nieuwe briefnummers kunnen ophalen. Zorg dat u de laatste versie gebruikt! 

Koppeling met Floriday:
Meerdere keren per jaar kan FloraHolland de specificaties van de Floriday-koppeling wijzigen, waardoor een upgrade van FlowerForm noodzakelijk is om van deze koppeling gebruik te maken. Per 1 november zullen oudere versies van FlowerForm niet meer kunnen koppelen met Floriday. .

Alle wijzigingen zijn te lezen op Versiebeheer. Als u gebruikt maakt van een recente versie zal deze update vanzelf aangeboden worden bij het opstarten, maar het kan zijn dat dit geblokkeerd wordt door uw firewall. In dat geval kunt u de update handmatig uitvoeren door het volgende bestand uit te voeren : FlowerFormFD Installatie Bestand
Bekijk de Instructie Video's als u deze update nog niet eerder zelf hebt uitgevoerd.

Voor wie is deze upgrade noodzakelijk?

Als u brieven maakt die door Floriday worden gegenereerd, of als u uw aanbod op Floriday vanuit FlowerForm beheerd, dan is het noodzakelijk dat u deze upgrade uitvoert vóór 1 november. Vanaf dat moment zal de huidige koppeling niet meer werken.

Wat zijn de kosten?
Zoals gebruikelijk zijn updates gratis. Alleen als u er voor kiest om de upgrade door ons uit te laten voeren zullen wij de gebruikelijke kosten in rekening brengen. (Op moment van schrijven is dat €39,50)


Maak ik gebruik van Floriday?  

Als u niet zeker weet of u van de Floriday koppeling gebruik maakt, dan is dit vrij eenvoudig te controleren, zie onderstaande afbeelding:
Moet ik koppelen met Floriday? 
Vooralsnog is het antwoord NEE, tenzij u handelt met kopers die via Floriday bestellen en u de orders in FlowerForm wenst af te handelen.E-mailen
Bellen
Info